Pár slov o mušelínu

 

Co je to  mušelín?

Mušelín je velmi jemně tkaná lehoučká látka, která je úžasně prodyšná, ale zároveň se dobře udržuje. Vyrábí se z přírodních kroucených vláken a cirkulaci vzduchu zajišťují mezery mezi jednotlivými vlákny. Podle použitých vláken se rozlišuje druh mušelínu.  

Jak tato látka vypadá?

Společným znakem všech mušelínových tkanin je lehkost, ale na rozdíl od jiných lehkých látek mušelín není průhledný. Krásně dýchá, je příjemný na dotek, ale zároveň je pevný a pružný. Bavlněný mušelín také skvěle saje tekutiny a výborně se udržuje.  Časté praní ho nepoškozuje, ale ještě více zjemňuje. Mušelín má na první pohled zřetelnou texturu díky volné vazbě. 

Jaké jsou jeho vlastnosti?

Měkkost: Je známý pro svou jemnost a hladký povrch, který je příjemný na dotek.

Prodyšnost: Díky své lehkosti a otevřené struktuře umožňuje dobrou cirkulaci vzduchu, což ho činí vhodným pro teplé počasí nebo jako materiál pro oděvy nositelné i v horkých podmínkách.

Dobrá absorpce: Bavlněný mušelín je schopný dobře absorbovat vlhkost, což znamená, že rychleji vysychá, což je užitečné v případě oděvů nebo textilií vystavených vlhkosti.

Univerzálnost: Je využíván v různých oblastech, jako jsou oděvy (zejména pro děti), povlečení, ubrusy, šátky a další textilní výrobky.

Trvanlivost: I když je tenký a lehký, může být poměrně trvanlivý, což závisí na způsobu péče a kvalitě materiálu.

Ekologický materiál: Mušelín vyrobený z bavlny je přirozený materiál a ve srovnání s některými syntetickými vlákny může být šetrnější k životnímu prostředí.

 

Nás tento materiál naprosto nadchl a věřím, že i vy jej budete milovat pro jeho skvělé vlastnosti a budete se v něm cítit skvěle.